söndag 3 maj 2009

Helgen i Focus: Planteringar

I helgen tog vi oss en promenad i centrala Halmstad och besökte vår fina park. Där finns fina planteringar bl.a. en stor rabatt med penseer.
Norre Katts park
Parkens läge: Halmstad kommun/centrum/Norra vägen-Badhusgatan -->Parkens storlek: 3,4 ha Byggnadsår: mitten av 1800-talet
Norre Katts park, vackert placerad utmed Nissan i centrala Halmstad, anlades i mitten av 1800- talet som en nöjespark för borgarna med namnet Tivoli. Parken har sedan utvecklats till både promenadpark, upplevelsepark och evenemangsplats. Parken är den till ytan största centrala parken i Halmstad. Här finns utrymme för många aktiviteter och upplevelser. Bland annat finns här en ny temalekplats, en yta för boulespel, promenadslingor och gräsytor för allehanda aktiviteter såsom den årliga fyrverkerikonserten, valborgsfirandet och släppet av nybakade studenter från stadens alla gymnasieskolor. Parken har en rik och mångfaldig vegetation med bland annat magnolior, rhododendron- och azaleabestånd, stora sommarblomsplanteringar, perennplanteringar i olika teman, magnifika lindalléer, en hängaskallé utmed Nissan, gräsplantering samt många exotiska trädarter. En damm med rikt fågelliv, rotundan med caféverksamhet sommartid och fontänen är attraktiva mål i parken.


5 kommentarer:

  1. Här är det vackert både på din bild och i verkligheten!

    SvaraRadera
  2. Den måste jag besöka! Ser inbjudande ut :)
    http://foto.rudenius.se/post/2009/05/03/Helgen-i-Fokus-4-Plantering.aspx

    SvaraRadera
  3. Ja där är det vackert. Det är värt ett besök

    SvaraRadera
  4. Vilken blomsterprakt. Härliga färger mannen får titta på. /Amanda

    Sorry, ny blir jag "trasig" igen men du hittar mitt inlägg på. http://fotomix.bloggsida.se/

    SvaraRadera
  5. många penséer finns det i Halmstad. Vilken prakt. Måste varit härligt att gå där.

    Helgen i Focus
    http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.9103118

    SvaraRadera