måndag 6 september 2010

Dramatik i fjärilsbusken.

Var som vanligt ute och tittade till fjärilsbusken och "mina" fjärilar. Då jag hörde ett väldigt surrande.
Runt busken flög en stor Bålgeting och jagade upp fjärilarna en efter en. Jag stod och hoppades att den skulle sätta sig så jag kunde fota den. Och det fick jag men kanske inte på det sättet jag hade tänkt mig. Den dök nämnligen ner och fångade en Nässelfjäril som snällt satt och sög på blommorna.
Det blev riktigt otäckt när man hörde hur det krasade i den lilla fjärilen. Men det är klart jag fick ju en bild på dramat.Den trillade ner en bit med sitt byte så det var svårt att få en bra bild
De andra fjärilarna (påfågeln.amiral.tistelfjärilarna m.fl.) skrämdes inte bort utan fortsätter att besöka fjärlsbusken.Där är så många så det går inte
att räkna dem då de inte sitter still nån längre tid.
Snart försvinner de väl alla. Anita

3 kommentarer:

 1. Oj, vilket drama! Fina bilder trots allt, på den grymma insekt världen!
  Samma fick jag erfara här i sommar, Trollsländorna hade formligen "dukat bord" på Klippstånds som var enormt rik på fjärilar och vips så var sländan där gång efter annan och det bara krasade i gapet på den glupska varelsen.
  Kram / bea

  SvaraRadera
 2. Vad spännande! Hade faktiskt inte en aning om att getingar tar fjärilar, men jag vet ju att dom är jägare av insekter. Därför ska man vara rädd om dom. Fast OK - det måste kanske vara en bålgeting, dom andra är väl för små!?

  SvaraRadera
 3. Wow vad spännande. Det hade jag ingen aning om. Bålgetingar är inte att leka med. Vi har "några" som har ätit av barken på vår björk. Den är skalad varför den säkert inte kommer att överleva. Otäckingar är de. BIlderna är dock som vanligt mycket vackra.

  SvaraRadera