onsdag 6 juli 2011

NF Macro #43-Insekter

Blomflugorna är väldigt flitiga
Två som samsas om Tobaksblomman
kunde ju talat om att det är inte speciellt nyttigt

Vallmo kan väl inte heller va nyttigt


Flugan har lockats till Vinrutan

Kaprifol +Bi

Nu har jag förstått varför denna fjäril heter Luktgräsfjäril
De flyger i mängder över gräset utan att sätta sig.
Luktar säkert bara på gräset och nöjer sig med det.
Denna landade faktiskt på en oreganoblomma så jag hann att fota.

Fler macro bilder hittar ni:HÄR

Ha en bra torsdag. Anita

12 kommentarer:

 1. Det var jätte fina bilder du har lagt upp till det tema.Jag sitter vid min bärbara dator nu och använder mitt mobila bredband då det vanliga inte funkar just nu .. så någon bilder har jag inte till macro temat idag... bara att hoppas att man får tillbaka sitt vanliga internet så jag kan använda min andra dator igen .där jag har alla mina bilder på :)

  SvaraRadera
 2. Vackert som vanligt o nu har jag fått ordn.på min blogg. DEN FUNKAR så nu kan även komma in till mej igen. Jag är lycklig.
  Gräsfjärilen träffa vi på först i "skogen" i en glänta var massor, o tydligen fick vi ngn med hem för de sista dagarna har de varit här i trädg. också
  Monica o jag kommer eventuellt till Maria den 10?? alltså sönd.Ska du dit?? Vi är hundpassare så jag vet inte 100 än
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 3. Har inte varit här på ett tag och har nu suttit och njutit av flera vackra inlägg med så ljuvlig blomster (och diverse insekter) en fröjd för ögat och kaprifolen är jag helt fascinerad av, vilka underbara färger.

  Ser också din triss som jag inte har sett svaret men ganska självklar och en härlig bildserie - det är viktigt att hålla hygienen även om man är fågel. Nu är det ganska svårt i den här hettan, hela tiden klibbigt men jag älskar det. =)

  SvaraRadera
 4. "Flygfän" har man ju överallt, men dina är ju så söta. På mitt "skrivbordsundelägg" har jag ett foto av en del av badrumsblomman med bara 5 blommor, och vad händer. En fluga sitter på den ena blomman, såg inte den när ja la in fotot, men nu när de är över hela skärmen, är flugan i "naturlig" storlek, hur många gånger jag haf flugsmäcken framme för den, vet jag inte.
  Kram och hälsa
  Mammi

  SvaraRadera
 5. Macro NF har jag inte lagt in ännu .. det blev ju 2 inlägg för mig på Onsdagen, så.. tar det senare. Men du har det riktigt trevligt här med dina insektsbilder.. många oxså:) Ha de..

  SvaraRadera
 6. Fina bilder som alltid Anita! Blomflugor har jag också fotograferat idag :)

  SvaraRadera
 7. De där blomflugorna är väldigt vackra...och spännande där de står helt stilla i luften framför en blomma...som om de behöver fundera på om de var här igår eller varför det känns så bekant! ;O) Superfin skärpa på den första! Riktigt fin!


  Ha en skön torsdag!

  SvaraRadera
 8. Fina foton! Ja blomflugorna är verkligen tacksamma att fotografera, de poserar gärna och länge. Dagliljor verkar vara favoriter hos dem just nu. Ha det så bra.

  SvaraRadera
 9. Hejsan svejsan och Tack för senast..småkryp bland blommor och blader..det gillar vi..ha det..Maria..

  SvaraRadera
 10. PS..Headerbilden e super..DS

  SvaraRadera
 11. Som alltid väldigt vackra och bra tagna foton hos dig. Njuter i fulla drag av att vara just här. Ha en fin fotohelg.

  SvaraRadera
 12. Fantastic details and colors in these macro images. As always, well done!

  SvaraRadera