onsdag 14 september 2011

Onsdagstema- Fototrip i svampskogen

Denna fotoresan till svampskogen var enbart för att fotografera svampar. Jag vet inte ens om några går att ätaNågon längre fotoresa blev det inte
Ha de gott. Anita
HÄR finns det fler som varit ute på fototrip

11 kommentarer:

 1. Trevligt med en tur i skogen med dig..Svamp är så gott, men man bör välja med omsorg :) Finfina svampbilder :)

  SvaraRadera
 2. Svamp fann jag också på min promenad: massor med trattkantareller och jag som inte kan böja mig ... men svamp är gott dock plockar jag i vanliga fall bara ett litet anttl sorter.

  SvaraRadera
 3. Svamp har vi mycket i "vår" skog. Själv plockar jag bara kantareller. Vår X svärson har tagit med mig på många rundor för att visa ätliga svampar. Massor av olika goda, men själv vågar jag inte ta dem, kruka som jag är.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vackra foton med vackra färger. Kan förnimma dofterna! Ha dé!

  SvaraRadera
 5. Svampar är så tacksamma fotoobjekt och du har verkligen tagit vara på detta. Jättefina bilder.

  SvaraRadera
 6. Fina resultat från din FOTO trip Anita! Den första och sista är väl soppar - Kanske Karl Johan den sista. Den lila är nog en Kremla.
  Ps jag har inte glömt ;)

  SvaraRadera
 7. Åååå så mange flotte sopper du fant på din skogstur! :) Det er moro å fotografere dem, spiselige som uspiselige.. :)

  SvaraRadera
 8. Härliga svampfoton. Många snygga svampfoton.
  Fin fototripp. :-)
  Mina svampkunskaper är begränsade, kan bara några matsvampar... ;-)

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder!! Visst finns det många fina "saker" i naturen.

  SvaraRadera
 10. Härlig svamppromenad! Och första och sista svampen är soppar. De har rör på undersidan - INTE skivor. Plocka dem och skär itu ute i skogen för att se så de inte är fulla med larver. Man kan ta fot och hatt.

  Nr 2,3 och 4 ska du inte ta! Man ska inte ta vita svampar med vita skivor på undersidan liksom bruna svampar med bruna skivor (finns olika giftiga spindelskivlingar).

  Nr 5 är en kremla. Plocka kremlan - bryt av foten. Den ska gå tvärt av (inte remsa sig)och vara torr...ingen vätska ska komma ut. Ta en liten bit av hatten - smakar kremlan gott så kan man ta den. En kremla som man inte kan äta smakar beskt, ettrigt eller så....inte för att den är giftig utan för att den helt enkelt är oätlig för den smakar illa. MEN man ska nog inte börja smaka på svampar förrän man är säker på att man kan urskilja på att det ÄR en kremla. Finns andra svampar som också har skivor på undersidan, men är giftiga.

  En fin matsvamp som man inte kan förväxla med annan är taggsvamp! Så gula kantareller, höstkantareller, soppar, taggsvamp, gul trumpetsvamp och svart trumpet är supersäkra svampar - finns ingen förväxlingsrisk.
  Det ska finnas en sopp som man kan få ont i magen av, men den har jag aldrig någonsin sett.

  SvaraRadera